Agenda

Beste Buur Bokaal

Heb jij een buur die veel voor jou of anderen doet?

Inwoners uit de gemeente Rijssen-Holten kunnen deze zomer weer een ‘Beste Buur’ nomineren. Zeker in de afgelopen tijd met het Coronavirus hebben we gezien hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. Heb jij een buur die veel voor jou of anderen doet? Nomineer hem of haar dan via de website voor de Beste Buur Bokaal. Nomineren kan tot 16 augustus.

Maar liefst 14 gemeenten doen mee met de Beste Buur Bokaal. De Beste Buur Bokaal in Rijssen-Holten is een initiatief van BuurtKracht en een aantal van haar partners: De Goede Woning, Viverion en de gemeente Rijssen-Holten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren!

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?

Alle inwoners uit de deelnemende gemeenten komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een motivatie, waarom jij vindt dat jouw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Maak ook gebruik van voorbeelden. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen.

Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Op basis van vorige jaren zien we telkens weer hoeveel energie de waardering geeft bij genomineerden. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt, in Rijssen-Holten bestaat deze uit een afvaardiging van de huurderraden van De Goede Woning en Viverion en wethouder Ben Beens (juryvoorzitter).

Uitreiking op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt lokaal plaats op 25 september op de jaarlijkse Burendag. Voor de winnende buur is er een bokaal, een dinercheque twv. € 200,- en een buurtimpuls t.w.v.
€ 300,-!

« Terug naar het overzicht