Kinderstraat

Kinderstraat

Het initiatief ‘Kinderstraat’ is een laagdrempelige manier om samen met je buren het samen (buiten)spelen en bewegen voor kinderen te stimuleren. Kinderen worden uitgedaagd om meer te bewegen en buiten te spelen, hoe leuk is dat?
Maar dan moet er natuurlijk wel ruimte dichtbij huis zijn om veilig buiten te kunnen spelen. Inwoners van Rijssen en Holten kunnen daarom van hun eigen straat voor 1 dag een ‘Kinderstraat’ maken. In een Kinderstraat is op een vooraf afgesproken tijdstip geen doorgaand verkeer mogelijk, en krijgen kinderen extra veel ruimte om lekker buiten op straat te spelen.
Daarbij kan de Kinderstraat gebruik maken van sport- en spelmaterialen en eventueel een springkussen via ViaVie Welzijn. Denk aan basketbalmaterialen, tennisrackets, skippyballen, stelten, groot 4 op een rij enz. Bedenk als buurt/inwoner zelf leuke (spel)activiteiten of laat de kinderen vrij spelen.

Aanmelden

Wil je van jouw straat een Kinderstraat maken? Neem dan contact op met Ingrid Schulting voor meer informatie. Zij kan jou en je buurt alles vertellen over de Kinderstraat en denkt graag met je mee om de Kinderstraat tot een groot succes te maken.

Daarnaast kun je gebruik maken van o.a. standaard brieven om de buurt te informeren en enthousiasmeren. De gemeente zal op de afgesproken speeldag wegafsluiters plaatsen.

Contact

Beweegcoach

Ingrid Schulting

06 17 48 29 57

schulting@viaviewelzijn.nl