Burendag 2020

Burendag 2020

Burendag 2020: op straatniveau

Bij BuurtKracht Rijssen-Holten zien we veel mooie initiatieven van buren en mensen uit Rijssen-Holten om iets te doen voor een ander. Buurten worden steeds socialer, leuker en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt of straat. Juist in deze tijd, waarbij het coronavirus invloed heeft op ons dagelijkse leven, willen we zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Noaberschap versterken.  Iets doen voor een ander was zelden zo belangrijk. Wij vinden het hartverwarmend om te zien hoe betrokken iedereen is en hoe het noaberschap steeds belangrijker wordt. BuurtKracht wil dit graag stimuleren en ondersteunen. Vandaar dat we de inwoners van Rijssen-Holten willen oproepen om een burendag op straatniveau te organiseren. Moeilijk? Nee hoor. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Na aanmelding krijg je een goodiebag vol met praktische tips met wat je zou kunnen organiseren, met leuke/handige materialen, ideeën en kortingsbonnen van lokale ondernemers. Kosten? Aan het aanvragen van de goodiebag met inhoud zijn geen kosten verbonden. Het enige wat gevraagd wordt is je eigen tijdsinvestering. Dus wat let je?

Tip 1: vraag iemand uit je straat waarmee je dit samen op kunt pakken, dat is wel zo gezellig en meld je aan.

Want wat is mooier dan je straatgenoten in september op een leuke manier te ontmoeten en samen te eten, of raadsels op te lossen, nestkastjes te maken, iets creatiefs doen, de straat opfleuren……. Ook dat is noaberschap! 

Dit initiatief van Buurtkracht sluit aan bij de landelijke burendag op 26 september. Ook het Oranjefonds stimuleert het organiseren van een burendag, je kunt hiervoor een geldbedrag aanvragen voor eind juli (op = op) ook hiermee kunnen we je helpen/adviseren.

 

Burendag op straatniveau is kleinschalig en super gezellig. Volg ons op Facebook via @Buurtkrachtrijssen-holten en meld je aan via idee@buurtkrachtrijssen-holten.nl

Bron: Foto Burendag 2019, burendag.nl