Buurt Klus Kracht: samenwerken werkt!

Buurt Klus Kracht: samenwerken werkt!

Binnen BuurtKlusKracht (BKK) geloven wij in de kracht van samenwerken. Niet alleen in samenwerken binnen onze eigen werkploeg, maar juist ook met de samenleving en haar inwoners, bedrijven en organisaties.

BuurtKlusKracht bestaat sinds kort uit een klein team van (vrijwillige) medewerkers, die tegen aantrekkelijke tarieven verschillende (kleine) klus- en groen werkzaamheden uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan kleine tuinklussen, klusjes in en rondom het huis of kleine verhuizingen.

Enkele inwoners van Rijssen-Holten weet het team van KlusKracht al te vinden. Maar ook kunnen we werkzaamheden uitvoeren in opdracht van de woningcorporatie, de gemeente, maar ook verenigingen, instellingen en bedrijven zijn welkom voor meer informatie over de mogelijkheden.

BKK medewerkers

Voor sommige inwoners is het, om verschillende redenen, niet vanzelfsprekend deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces. Binnen BKK bieden wij een (vrijwillige) werk- en of leerervaringsplek aan. Via een overeenkomst, waarbij eventueel ook gemeente/re-integratieconsulenten bij betrokken zijn, worden er afspraken gemaakt en eventueel doelen opgesteld voor het werk- leertraject. Denk aan het opdoen van arbeidsritme, integreren in de samenleving, werkplezier terugkrijgen, vergroten van sociale en werknemersvaardigheden.

Maar ook vrijwilligers die zich in willen zetten voor de samenleving in Rijssen-Holten zijn meer dan welkom!

Op dit moment bestaat de werkploeg van BuurtKlusKracht uit 5 (vrijwillige) medewerkers. Onder begeleiding van de vaste werkbegeleider Gert-Jan van den Berg, gaat de werkploeg 4 dagen per week vanuit de Hoge Esch in Rijssen op pad naar diverse wijken en buurten in de gemeente Rijssen-Holten.

BKK werkzaamheden

Onder begeleiding van werkbegeleider Gert-Jan van den Berg werken onze medewerkers in buurten en wijken van de gemeente Rijssen-Holten.

Op dit moment werken wij veelal in opdracht van particulieren. Denk aan het oppakken van kleine klusjes in en rondom huis bij hulpbehoevende wijkbewoners, die vanwege het ontbreken van een netwerk en/of een lager inkomen niet in staat zijn dit zelfstandig op te pakken. De werkzaamheden zijn van kleine omvang en kunnen om die reden ook niet worden weggezet bij een aannemer, loodgieter of andere reguliere klussendienst.

Daarnaast kunnen ook bijvoorbeeld woningcorporaties, gemeente of verenigingen/bedrijven aankloppen bij BuurtKlusKracht. Zo zijn onze medewerkers al aan de slag bij de Hockeyvereniging in Holten, waar zij met regelmaat langsgaan voor groenonderhoud en schoonmaakklusjes.

Contact

Benieuwd wat BuurtKlusKracht voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op met ons.

Aanmelden van een klus door particulieren: bij ViaVie Welzijn, 0548 36 27 55 / info@viaviewelzijn.nl

Werkbegeleider

Gert-Jan van den Berg
06 15 23 32 98
vandenberg@viaviewelzijn.nl

Coach

Patricia van Erven
06 21 96 27 31
vanerven@viaviewelzijn.nl