Beste Buur

Zet jouw beste buur in het zonnetje

Inwoners uit de gemeente Rijssen-Holten kunnen net als voorgaande jaren deze zomer weer hun ‘Beste Buur’ in het zonnetje laten zetten. BuurtKracht partners De Goede Woning, Viverion, ViaVie Welzijn en de gemeente Rijssen-Holten slaan de handen weer ineen voor deze waardering van noaberschap.

Een goed contact met de buren is goud waard, en burenhulp is van onschatbare waarde. Elkaar even helpen met een kleine of grote klus. Een boodschapje voor elkaar doen. Helpen bij het tuinwerk. Vaak zit het hem in de kleine dingen! De oudere buurman kan enorm geholpen zijn als er wat batterijen vervangen worden. De alleenstaande buurvrouw met kleine kindjes heeft wat rust als er een pan soep om de deur komt. Oog hebben voor elkaar. Van betekenis zijn voor een ander. Het kan een wereld van verschil maken in de buurt waar je woont. En daarom wordt ook dit jaar weer de ‘Beste Buur’ georganiseerd.

Hoe ziet ‘Beste Buur’ eruit?

Iedereen in Rijssen en Holten kan zijn of haar buur aanmelden. Natuurlijk hoort de organisatie daarbij graag de mooie verhalen waarom iemand in het zonnetje gezet mag worden. Op Burendag op zaterdag 28 september zal een afvaardiging van de organisatie bezoekjes brengen aan alle beste buren. Een dag met een beetje extra aandacht aan die stille krachten in de buurt. Om te laten weten dat wat ze doen, er toe doet.

Hoe zet je jouw buur in het zonnetje?

Alle inwoners uit Rijssen en Holten kunnen een ‘Beste Buur’ zijn. Wel zijn er een aantal spelregels om een buurman of buurvrouw in het zonnetje te laten zetten.

  • Iemand anders draagt een buurtgenoot voor. Jezelf voordragen is niet mogelijk.
  • Er kan maar 1 (stel) buurman of -vrouw worden voordragen.
  • De organisatie ontvangt graag een motivatie waarom iemand een ‘Beste Buur’ is.
  • Buren die in de afgelopen 5 jaar al eens zijn aangemeld voor de Beste Buur, komen helaas niet meer in aanmerking voor de waardering.

Aanmelden en meer informatie

Een Beste Buur aanmelden kan tussen 6 juni en 30 augustus op deze website (klik). Als online aanmelden niet lukt, dan kan er op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur telefonisch contact opgenomen worden met ViaVie Welzijn: 0548 36 27 55.

Datum

sep 28 2024

Tijd

10:00 - 16:00

Locatie

Gemeente Rijssen-Holten
Rijssen-Holten