Het Twentse kennis- & inspiratie event voor de sport

Een uniek kennis- en inspiratie event voor de ontwikkeling van jullie sportclub!

Als sport- en beweegaanbieder heb je voortdurend te maken met ontwikkelen. Er komt veel bij kijken om alles in goede banen te leiden. Een gezonde en gezellige sportclub met enthousiaste leden en vrijwilligers is vaak het doel. Maar hoe doe je dit? Veel verenigingen worstelen met thema’s als; hoe zorg je voor ledenbinding en -werving, het vinden van voldoende vrijwilligers, geld genereren en communicatie naar de leden. Ongetwijfeld hebben jullie hier ook te maken op de club. Het kennis & inspiratie event is speciaal voor bestuurders, commissieleden en sportaanbieders voor de ontwikkeling van jullie club.

Er is een brede behoefte aan kennis en inspiratie voor verschillende onderwerpen. Daarom worden de krachten gebundeld en hebben we in samenwerking met zeven Twentse gemeenten het initiatief genomen voor het organiseren van een gezamenlijk kennis- en inspiratie event. En samen kunnen wij dit met een leuk, interessant en gevarieerd programma gratis aanbieden. Wij nodigen jou als sport- en beweegaanbieder van harte uit om kennis en inspiratie op te doen voor jullie sportclub.

Opzet van de avond

De inloop is vanaf 17.30 uur waarbij je optioneel kunt aansluiten bij het buffet. Daarbij is er tevens gelegenheid om te netwerken tijdens de sportbeurs waarbij je o.a. in gesprek kan gaan met NLGroen over duurzaamheid, TeamFit over een gezonde sportomgeving, het ouderenfonds over OldStars en met Only Friends over Uniek sporten.

Na het buffet en de sportbeurs start het inhoudelijke programma om 19.00 uur met gastspreker Hans Nijland, onder andere oud-directeur van FC Groningen. Daarna volgt de keuzesessie, waarbij je van tevoren doorgeeft aan welke sessie je deelneemt. De tweede gastspreker van de avond is Lutger Brenninkmeijer, hij is lid van het netwerk Back2Basisc waarbij verenigen centraal staat. Tot slot is er ruimte om te netwerken tijdens de borrel. Kortom, deze avond mag je niet aan je voorbij laten gaan!

Lees hieronder meer informatie over de sessies. Zit er een interessant onderwerp bij? Meld je dan aan en geef bij je aanmelding aan welke sessie je graag wilt volgen.

Aanmelden

Programma

17:30 – 18:00    Ontvangst

18:00 – 18:50    Buffet & sportbeurs

19:00 – 19:55    Gastspreker Hans Nijland

20:05 – 21:00    Keuze sessieronde

21:10 – 22:00    Gastspreker Lutger Brenninkmeijer

22:00 – 23:00    Netwerkborrel

Keuzesessies

Jouw club klaar voor de toekomst?

We gaan in gesprek met collega-bestuurders over wat er speelt in jouw club, hoe je de continuïteit van de club kunt waarborgen en daarmee de club leidt naar een gezonde toekomst. We gaan in op mogelijke knelpunten die worden ervaren, op ambities én op kansen voor de club. Tijdens deze inspiratiesessie maak je kennis met gouden driehoek ‘sportaanbod – accommodatie – kader’.

Ledenbinding

Wil je meer leden? Bijvoorbeeld jongeren behouden en meer volwassenen erbij? Zie jij ook dat veel Millenials en ouderen nu niet meer sporten, maar dat best zouden willen? Tijdens deze inspiratiesessie gaan we in op hoe je leden kunt binden aan de club. Als je duidelijk voor ogen hebt voor wie de activiteiten van jouw club bedoeld zijn, is het gemakkelijker om aan te sluiten bij de wensen van (nieuwe) leden.   

4 inzichten voor bestuurders

Samen doen, meenemen, eigenaarschap en support. Deze 4 inzichten bieden jou als bestuurder een tool die kan dienen als geheugensteun om te groeien in jouw rol. Besturen gaat om het verbinden van mensen, het schakelen tussen personen met diverse achtergronden, vaardigheden, opvattingen en eigenschappen.  Tijdens deze inspiratiesessie maak je kennis met en wordt je bewust van de 4 inzichten.

Vrijwilligersmanagement

Ken jij dat sprookje van die vereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft? Dat is geen sprookje. Het is echt geen wonder om vrijwilligers voor je vereniging te vinden en te houden die plezier hebben in wat ze doen. Tijdens deze inspiratiesessie leer je meer over hoe je als vereniging invloed hebt op het plezier van de vrijwilligers en hoe dat te veranderen is in de vereniging.

Geld genereren

Wil je nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring of met succesvolle crowdfunding? Waar liggen de kansen en hoe pak je dat aan? Op welke manier kun je bedrijven voor jouw vereniging interesseren? Drijfveren van zowel de vereniging als van bedrijven zijn hierin het uitgangspunt. Je kunt, na afloop, direct met enthousiasme aan de slag met nieuwe inkomsten voor je vereniging en je gaat met concrete tips over sponsoring en crowdfunding naar huis.

Datum

okt 26 2022

Tijd

17:30 - 23:00

Locatie

Heracles stadion
Van Riemsdijkplein 1, 7606 JA Almelo