Week van de ontmoeting

Rijssen en Holten – In de strijd tegen eenzaamheid staat de week van 28 september t/m 4 oktober volledig in het teken van verbinding en ontmoeting. In deze week van ontmoeting worden er diverse activiteiten georganiseerd in onze gemeente, voor jong en oud. We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze bijzondere week vol activiteiten.

Coalitie één tegen eenzaamheid
Eén derde van de inwoners in Rijssen-Holten is eenzaam. Dit blijkt uit een nulmeting van de gezondheidsmonitor Twente. Iemand is eenzaam wanneer hij of zij zich niet verbonden voelt met de omgeving en dit als iets negatiefs ervaart. Het is een persoonlijke beleving. Iemand met weinig contacten hoeft niet per se eenzaam te zijn.

De gevolgen van eenzaamheid kunnen groot zijn. Eenzaamheid brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, kan leiden tot verminderde betrokkenheid in de samenleving en verhoogt de kans op vroegtijdig overlijden. Mensen die zich erg eenzaam voelen zijn minder gelukkig en hebben vaak een negatief mens- en/of zelfbeeld.

In de gemeente Rijssen-Holten is er daarom een coalitie: één tegen eenzaamheid. Verschillende partijen uit de gemeente hebben zich hierbij aangesloten om gezamenlijk eenzaamheid te bestrijden.

Activiteiten in de week van de ontmoeting
In de week van de ontmoeting organiseren verschillende partners uit de coalitie activiteiten gericht op ontmoeting. Alle activiteiten zijn teug te vinden op deze pagina.

Meedoen in de week van de ontmoeting
Wil jij met jouw organisatie deelnemen aan de gemeentelijke coalitie tegen eenzaamheid? Of wil jij ook een activiteiten organiseren in de week van de ontmoeting? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Dorien Willems van ViaVie Welzijn via 06 14 18 52 21 of willems@viaviewelzijn.nl.

Datum

sep 28 2023 - okt 04 2023
Expired!

Tijd

08:00 - 18:00

Locatie

Gemeente Rijssen-Holten
Rijssen-Holten