Corona - initiatieven

Corona - initiatieven

 Hieronder vind je een opsomming van de initiatieven die vanuit Buurt-krachtig tegen corona! ondersteund zijn:

1. Mondkapjes naaien, groep Holten:

In het kader van het indammen van het coronavirus is er ook in Holten een groep gestart met het maken van mondkapjes. Deze worden door vrijwilligers thuis in elkaar genaaid. De kapjes zijn ontworpen in overleg met een huisarts en worden in eerste instantie genaaid voor de Rijssen-Holtense zorgorganisaties, of worden afgeleverd bij het landelijke mondkapjesteam die ervoor zorgen dat de kapjes dáár komen waar ze het hardst nodig zijn.

Ben je handig met de naaimachine en kun je hygiënisch werken en is in je eigen gezinssituatie geen sprake van verhoogd risico op verspreiding van het virus (zoals verkoudheid of veel contacten met de buitenwereld), meld je dan aan via mondkapjesnaaienholten@gmail.com of telefonisch via Marlies Bontje, tel.no 06 - 125 39 161

Mondkapjes naaien              Mondkapjes naaien

2. Mondkapjes naaien door distributiepunt Rijssen, voor maakjemondkapje.nl

Een groep van drie dames maakt op dit moment 200 mondkapjes per week die via de provinciale Facebook-groep van maakjemondkapje.nl verspreid worden onder zorgmedewerkers in Nederland. Wil je je aanmelden bij deze groep, dat kan via de Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/1539840689513026/  

Mondkapjes naaien Rijssen

3. Stoepkrijt-tekeningen maken in het Opbroek

Zaterdag 4 april is er een stoepkrijt-evenement georganiseerd voor kinderen in de wijk het Opbroek. Kinderen konden hieraan deelnemen, omdat aanstaande Koningsdag door het Corona-virus anders is dan andere jaren.
De kinderen maakten een felicitatie voor de koning met stoepkrijt, deze werden gefotografeerd met een drone en zullen, nadat ze afgedrukt zijn, naar de koning worden gestuurd voor zijn 53e verjaardag op 27 april.
Klik op bijgaand filmpje voor een compilatie van de gemaakte stoepkrijt tekeningen! 


4. Mondkapjes naaien team Rijssen

Een groep van 4 dames(Gerdi Schippers, Hetty Fuit, Wilma Baan, Jackhilline Dannenberg) organiseren en coordineren een groep van 70 dames die zelf mondkapjes maken.

De groep dames die aan het werk zijn naaien, locken en scheuren repen voor de linten. Ruim 1250 mondkapjes zijn sinds half maart de deur uitgegaan naar verzorgingshuizen, begrafenisonderneming, medisch pedicures, mensen in quarantaine en zelfs naar Duitsland!

Daarnaast zijn ze nu bezig om een kleine attentie te verzorgen voor de ouderen die nog zelfstandig wonen en verstandelijk en/of lichamelijk beperkten die NIET naar de dagopvang kunnen in RIJSSEN!!  Deze "vergeten groep" verdient wat hen betreft ook onze onverdeelde aandacht. 

Deze leuke attentie willen ze bezorgen tussen 27 april en vóór 5 mei. DUS... heeft u buurvrouw, buurman, vader, moeder, oom, tante, broer, zus, waarvan u denkt dat ze in aanmerking komen?? 

Opgeven vóór 23 april via Jackhilline Dannenberg, 06-49706355 

Mondkapjes naaien        Mondkapjes naaien

5. Laat een virtuele wandeling maken

Vanuit de actie Buurt-krachtig tegen corona! ondersteunen we het initiatief om inwoners van Rijssen-Holten een virtuele wandeling te bieden. Het onderstaande voorbeeld is gemaakt in het Volkspark Rijssen.

In deze tijd, waarin ouderen/kwetsbaren bijna niet meer buiten komen, kan het voor deze doelgroep fijn zijn om even te zien hoe het er 'buiten' aan toe gaat. Het gebruikelijke ommetje bijvoorbeeld kan op deze manier toch beleefd worden.

De virtuele wandeling kan kosteloos digitaal of in een mini fotoalbum aangeboden worden. Ook is het mogelijk om de wandeling via de laptop bij iemand te laten zien door de laptop bv. voor een raam te zetten.

Wil jij een digitale wandeling ontvangen of ken je iemand die dit op prijs zou stellen? Neem contact met ons op!

6. Drone vliegshow bij Maranatha, Wellehof en Stadskwartier

Diverse drone-fotografen en een grondfotograaf zijn zaterdag 18 april bij Marantha, de Wellehof en het Stadskwartier langsgegaan om de bewoners wat vermaak te bieden en mooie foto's te schieten. Daarnaast hebben de drone's verschillende video-opnames gemaakt en is hier een schitterend filmpje van gemaakt dat hieronder is geplaatst. Ook Tubantia heeft er een mooi artikel overgeschreven.

7. Courgette soep 

Met een bijdrage vanuit de actie Buurt-krachtig tegen corona! heeft De Aanschuiftafel courgettesoep met een bruin broodje rondgebracht bij kwetsbaren, ouderen of mensen die een hart onder de riem verdienden. Dit resulteerde in vele positieve berichtjes en bedankjes!

Courgettesoep     Courgettesoep

8. Initiatief Hart voor anderen

Vanuit de actie hebben we het initiatief van de Fakkeldrager om mantelzorgers te verwennen met een Rijssens hart ondersteund. Inmiddels zijn de eerste 75 hartjes aan Evenmens overgedragen, die zorgt voor de verspreiding zodat ze goed terecht komen!     

Hart voor elkaar

Hart voor elkaar