Uit de praktijk!

Uit de praktijk!

Hieronder lees je mooie praktijkvoorbeelden die vanuit BuurtKracht, met inwoners, organisaties of andere initiatiefnemers ontwikkeld zijn!

Kuier Deur

"Het is de avond van 27 oktober als ik in bed lig en terugkijk naar deze fantastische dag en uitdaging die ik 4 maanden geleden ben aangegaan. Wie had dat gedacht, ik, die 10 kilometer wandelt tijdens de Diepe Hel wandeltocht. Ik had het mezelf nooit zien doen, maar met behulp van Kuier Deur is het me gelukt! Het is echt zo’n overwinning op mezelf!

Terug naar juni 2019: lezend in de krant, een verhaal over fitter worden, gezelligheid en mooie natuur in de omgeving van Holten zien, Kuier Deur. Ik meld me aan en vind vooral de rustige opbouw in afstand in zwaarte fijn. Het kopje koffie na de tijd is gezellig. Grappig, hoe makkelijk het is om tijdens het wandelen met andere wandelaars van Kuier Deur te kletsen. De sfeer is goed en na een paar keer merk ik dat het wandelen een vaststaand moment in de week voor me is.

Ik kom op bekende en zelfs nieuwe plekken in Holten en dat terwijl ik hier al jaren woon. We hebben als groep, onder begeleiding van een wandelbegeleider, toe getraind naar 10 kilometer wandelen. Zo fijn dat iemand je helpt met een goede opbouw.

Vandaag echt als groep de Diepe hel wandeltocht gelopen. Eerst eens even lekker slapen en ik denk dat ik volgende week gewoon weer meewandel."

- deelnemer Kuier Deur, Holten 2019  -

 

"Het mooie van Kuier Deur is dat het meer is dan wandelen. Mee wandelen met Kuier Deur betekent dat je in beweging komt, je conditie verbetert, dat je kunt genieten van de natuur, dat je iets leuks doet voor je zelf en dat het gezellig is. Al deze aspecten zorgen voor het vergroten van je positieve gezondheid.

Buurtkracht Rijssen-Holten werkt vanuit 3 pijlers: participatie, gezondheid en eenzaamheid (verminderen) en daar sluit Kuier Deur goed bij aan. Juist wanneer er ook in de buurt meer gewandeld wordt. Het brengt mensen met elkaar in verbinding!"

- Else de Feber, beweegcoach Buurtkracht -


 

Pleinfestijn

“Hé nu spreek ik de mevrouw met de honden ook een keer. Goedemiddag mevrouw met de honden, hoe gaat het met u ? Goed, meneer van de tuin”  en het gesprek volgt.

Twee wijk bewoners die elkaar dagelijks/wekelijks tegenkomen en groeten maar nog nooit met elkaar een kop koffie hebben gedronken. Mevrouw loopt met de honden door de wijk en meneer onderhoudt zijn voortuin.

Tijdens het pleinfestijn wordt ontmoeting en buurt participatie bevorderd.  

 


 BuurtKracht Oude Plus

"Ik vind het gezellig om naar het inlooppunt van BuurtKracht in de Oude Plus te komen, om mensen te ontmoeten en gezellig te praten". 

- Coby, bezoekster BuurtKracht Oude Plus -