Wijk Plan Zuid

Wijk Plan Zuid

In de wijk Plan Zuid in Rijssen worden verschillende activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld de jaarlijkse Burendag. Maar ook is BuurtKracht betrokken bij het creëren van een groen buurtplein bij DAC Het Punt, zie hieronder.

Aanspreekpunt

Het aanspreekpunt voor de wijk Plan Zuid is René Hoveling. Heb je een leuk idee, aanbod of vraag? Laat het René vooral weten!

                                               Wijkplattegrond Plan Zuid

Wijkplattegrond Plan Zuid

DAC Het Punt

DAC het Punt gaat haar plein omtoveren tot groen buurtplein. Een plek waar mensen met een beperking tot rust kunnen komen, of juist geactiveerd worden door het groen en de speelelementen. Een plek waar buurtkinderen kunnen spelen en jongeren worden uitgedaagd in het groen. Waar buren elkaar ontmoeten en ruimte is voor een BBQ.

Het is half mei als buurt, cliënten en familie van DAC het Punt gezamenlijk de eerste stappen zetten naar een groene belevingstuin aan de H.J. van Opstallstraat.
Personeel en familie die betrokken zijn bij DAC het Punt voelden al langer de noodzaak om het kale, verouderde plein aan te passen naar een plek met meer schaduw en groen. Samen werd een plan ontworpen en met ondersteuning van BuurtKracht gepresenteerd aan de buurt. Op het nieuwe belevingsplein is ruimte voor spel, rust en uitdaging voor iedereen, van jong tot oud. De enthousiaste buren hebben op 9 mei, samen met familie en cliënten, hard gewerkt om alle tegels te verwijderen. 30 man, jong en oud heeft gezorgd dat het hoveniersbedrijf nu aan het werk kan om de grote tuin zaken te realiseren.

In het najaar gaat men gezamenlijk zorgen voor de aanplanting van de tuin. Denk aan groen, speelelementen en een moestuin. De groenten en kruiden uit de moestuin worden gebruikt in de bakkerij van het Punt.

Op het nieuwe belevingsplein komt ook een kunstobject, waar iedereen aan kan mee werken. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en in het najaar wordt de uitvoering vorm gegeven. De ideeën voor het kunstobject komen vanuit de cliënten en familieraad.

BuurtKracht draagt bij aan dit initiatief door ondersteuning en advies te geven en concrete begeleiding te bieden richting fondsen en deskundigheidsbevordering.