Beste Buur

Noaberschap in Rijssen-Holten

Zet je buur in het zonnetje!

Beste Buur

Inwoners uit de gemeente Rijssen-Holten kunnen net als voorgaande jaren deze zomer weer hun ‘Beste Buur’ in het zonnetje laten zetten.

 

Een goed contact met de buren is goud waard, en burenhulp is van onschatbare waarde. Elkaar even helpen met een kleine of grote klus. Een boodschapje voor elkaar doen. Helpen bij het tuinwerk. In de winter de stoep even aanvegen. Vaak zit het hem in de kleine dingen! De oudere buurman kan enorm geholpen zijn als er even wat batterijen vervangen worden. De alleenstaande buurvrouw met 2 kleine kindjes heeft wat rust als er een pan soep om de deur komt.

 

Oog hebben voor elkaar. Van betekenis zijn voor een ander. Het kan een wereld van verschil maken in de buurt waar je woont.

 

En daarom organiseren wij ook dit jaar weer de ‘Beste Buur’. Vaak zijn het de stille krachten in de buurt of straat, die altijd een helpende hand hebben. Die geen waardering hoeven voor hun inzet. Maar die kans willen wij wel bieden. Om iemand even in het zonnetje te zetten. Ook dat is omkijken naar elkaar!

Hoe ziet ‘Beste Buur’ eruit?

Iedereen in Rijssen en Holten kan zijn of haar buur aanmelden. Natuurlijk horen we hierbij graag de mooie verhalen waarom iemand in het zonnetje gezet mag worden.

 

Op Burendag op zaterdag 28 september zal een afvaardiging van de organisatie bezoekjes brengen aan alle beste buren. We geven die dag graag een beetje extra aandacht aan die stille krachten in de buurt. Om te laten weten dat wat ze doen, er toe doet.

Vanaf dit jaar reiken we geen prijs aan een winnaar uit. Immers: de waardering van burenhulp is niet uit te drukken in een prijs. Elke actie, hoe groot of klein ook, is van waarde. En dat willen we graag laten zien.

Hoe zet je jouw buur in het zonnetje?

Alle inwoners uit Rijssen en Holten kunnen een ‘Beste Buur’ zijn. Wel hebben we een aantal spelregels om jouw fijne buurman of buurvrouw in het zonnetje te laten zetten.

 

  • Iemand anders draagt een buurtgenoot voor. Jezelf voordragen is niet mogelijk. Met meerdere mensen voordragen mag natuurlijk wel! Dat kan via het formulier op deze pagina.
  • Je kunt maar 1 (stel) buurman of -vrouw voordragen. Meerdere personen aanmelden voor de Beste Buur is helaas niet mogelijk.
  • We krijgen graag een motivatie waarom jij of jullie vinden dat deze persoon zo’n fijne buur is. Wat betekent hij of zij voor jou en de buurt? Heb je voorbeelden van wat hij of zij allemaal doet?
  • Bij de Beste Buur gaat het vooral om ‘de stille krachten’ in buurten en wijken. De mensen die het normaal vinden wat ze doen. Geen aandacht hoeven voor hun inzet. Zij verdienen deze waardering juist wel!
  • Buren die in de afgelopen 5 jaar al eens zijn aangemeld voor de Beste Buur, komen helaas niet (meer) in aanmerking voor de waardering.

 

We kijken uit naar bijzondere ‘noaber’verhalen!!  

Wij organiseren 'Beste Buur' samen met: