Burendag 2024

Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. En precies daarom stimuleren wij het organiseren van de Burendag.

Doet jouw straat ook mee?

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen.

 

Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen.

 

Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken. Daarom willen we op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen! 

Zaterdag 28 september

Is dat moeilijk?
Burendag organiseren?

Nee! Helemaal niet! Pak het zo groots of klein aan als je zelf wilt. Doe het samen en maak het vooral gezellig. 

 

Op de website van het Oranjefonds staan tal van tips en ideeën voor jouw eigen Burendag. Je kunt voorbeelden van draaiboeken vinden en een poster om je buren op de hoogte te stellen. En nog veel meer. 

 

Volg de 4 eenvoudige stappen op de site van het Oranjefonds en voor je het weet heb je een leuke activiteit georganiseerd!

 

En wist je dat? 

Je bij het Oranjefonds ook een financiële bijdrage kan aanvragen voor jouw Burendag? de vergoeding bedraagt maximaal € 350,-. Ook kun je een Burendag pakket aanvragen. Dit kan allemaal vanaf maandag 10 juni!

 

Wees er op tijd bij want: op = op!