Interview klant

Hockeyvereniging: extra vierkante meters stoep dankzij BuurtKlusKracht

Het team van BuurtKlusKracht werkt, volgens vaste afspraken, regelmatig voor de hockeyclub in Holten. De nadruk ligt daarbij op het groenonderhoud van het terrein.

 

Voorzitter Jerry Prins:”We zijn een kleine club, met veel taken. Natuurlijk doen onze leden wat ze kunnen, maar we merkten dat we echt wat handen tekort kwamen. De samenwerking met BuurtKlusKracht is voor ons dan ook ideaal. Met ons kleine budget kunnen we zo toch ons terrein netjes houden.”

 

De eerste kennismaking met aanspreekpunt Gert-Jan van den Berg verliep uitermate plezierig, legt Jerry uit: “Tijdens onze eerste afspraak werd direct een eerste klus opgepakt door het team: het onkruid op het terrein werd rigoureus aangepakt. Een verademing voor ons: zo kregen we weer wat ‘vierkante meters stoep terug’ want het geheel was behoorlijk overwoekerd.”

 

Vast takenpakket

Inmiddels zijn er structurele afspraken gemaakt en werkt het BuurtKlusKrachtteam volgens een vast takenpakket: het groenonderhoud, het schoonhouden van de stoep en het onderhoud van het clubhuis aan de buitenkant. Eens in de twee, drie weken komt het team langs om een klus uit te voeren. Jerry: “Ze maken zelf de planning en hebben een sleutel om gebruik te maken van de kantine. Het contact is prima. We hebben aan een half woord genoeg en weten van elkaar wat de wederzijdse doelen zijn. Als hockeyvereniging zijn we natuurlijk heel blij dat ons terrein keurig onderhouden wordt. Daarnaast helpen we ook graag de medewerkers van BuurtKlusKracht aan een zinvolle dagbesteding. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

 

Vertrouwen

Onze werkafspraken zijn flexibel en op basis van vertrouwen. We zijn tevreden over de kwaliteit van het geleverde werk. De mensen zijn stuk voor stuk gemotiveerd en doen het werk met plezier. En als er al eens iets mis gaat, dan trekken we aan de bel en wordt het snel opgelost. Ik kan dan ook elke vereniging aanraden om met BuurtKlusKracht in zee te gaan. Het is een fantastische aanvulling op je bestaande vrijwilligersbestand.”