Officiële opening dagactiviteitenlocatie BuurtKracht ‘de Paraplu’

RIJSSEN – BuurtKracht ‘de Paraplu’ is donderdag 10 maart officieel en feestelijk geopend door wethouder Ben Beens. ‘Het is verrassend mooi geworden hier. Er hangt een hele goede sfeer met veel gezelligheid. Echt een aanwinst!’

De nieuwe activiteitenlocatie is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan ontmoeting of een zinvolle dag invulling, samen met gelijkgestemden. Ook hebben mantelzorgers hierdoor de mogelijkheid om thuis ontlast te worden. Bij BuurtKracht ‘de Paraplu’ kunnen bezoekers terecht zonder WMO-indicatie. Dit maakt de locatie geschikt voor iedereen, ongeacht bijvoorbeeld leeftijd of komaf.

De eerste bezoekers zijn al vanaf 3 februari te vinden bij de Paraplu. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot 8 bezoekers. Diena ter Harmsel (82) is één van die bezoekers: ‘Ik kom hier vooral voor de gezelligheid, spelletjes, zoals Rummikub, en vooral om met mensen te praten. En ook samen zingen af en toe!’

Een team van vrijwilligers en professionals draagt samen met de bezoekers zorg voor een passend activiteitenaanbod. Of het nu gaat om samen bakken & koken, creatieve activiteiten, dans & bewegen of gewoon een kopje koffie en thee. ‘We sluiten aan bij de behoeften van de bezoekers, en bij de talenten van de vrijwilligers.’ aldus Aschwin Bergsma, opbouwwerker van ViaVie Welzijn. Op dit moment zijn er 3 vrijwilligers actief: 2 mensen die de locatie zelf bemannen en 1 vrijwilliger die het vervoer van de bezoekers op zich neemt. ‘Als je wat slechter ter been bent en niet zelfstandig naar de locatie kan komen, dan verzorgen we ook het vervoer.’ Aschwin is blij met de inzet van de vrijwilligers. ‘Binnen korte tijd zaten we al op 8 bezoekers. De extra handen met bijvoorbeeld het vervoer zijn dus heel erg welkom.’

BuurtKracht ‘de Paraplu’ is wekelijks geopend op donderdag van 10:00 tot 15:00 uur. Voor meer informatie zijn mensen altijd welkom om binnen te komen lopen. Ook als mensen geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk bij de Paraplu is binnenlopen op donderdag altijd mogelijk.

Ook kan er contact opgenomen worden met de beroepskracht Aschwin Bergsma. Hij is bereikbaar va 06 13 42 13 63 / bergsma@viaviewelzijn.nl.

BuurtKracht ‘de Paraplu’ is gevestigd in het voormalig speeltuingebouw de Paraplu (Brandlicht 3 in Rijssen). Dit is onderdeel van BuurtKracht Rijssen-Holten, een samenwerkingsverband tussen bewoners, organisaties en de gemeente. Samenwerking, betrokkenheid en gezondheid staan centraal. Daarnaast streeft BuurtKracht het tegengaan van eenzaamheid na.

Bijgaande foto: Wethouder Ben Beens speelt na de opening een potje ‘mens erger je niet’ met de bezoekers van de Paraplu.