Warme ontmoetingsmomenten

De energieprijzen stijgen fors, en in veel huishoudens wordt de thermostaat terug gedraaid. En juist in deze donkere en koude wintermaanden is warmte en gezelligheid zo belangrijk. 

Binnen de gemeente Rijssen-Holten zijn er gelukkig verschillende locaties waar bezoekers aan kunnen schuiven voor een kopje koffie en een beetje warmte.

Thermostaat naar beneden, kom warmte halen

In Rijssen kunnen mensen dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij het inlooppunt de Open Deur. De koffie staat klaar, iedereen is welkom. Datzelfde geldt voor de locatie BuurtKracht de Oude Plus. Daar staat op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen ook de kachel aan, en het koffieapparaat loopt.

Ook in Holten zijn er genoeg plekken. Denk aan het Proathuus op vrijdagmiddag in grandcafé ’t Keuntje. Schuif aan voor een bakje koffie en een gezellig praatje. Op de dinsdagmorgen zijn mensen welkom in de ontmoetingsruimte van de Kandelaar.

Ook bij de bieb warmte te vinden

Lid of geen lid, ook bij de bibliotheken in Rijssen en Holten kun je terecht voor een warme ontmoetingsplek.

De bibliotheek biedt een warme plek buiten de deur, waar je ook nog eens andere mensen kunt ontmoeten. Iedereen is welkom voor een praatje, het lezen van een krant of tijdschrift of het maken van huiswerk. Je kunt in de bibliotheek ook werken en gebruikmaken van de gratis wifi. In Rijssen is een koffieautomaat en in Holten kun je je kopje koffie van Tastoe meenemen naar de bibliotheek.

Je kunt in beide bibliotheken van maandag t/m vrijdag terecht vanaf 9.00 uur. In Holten is de bibliotheek open tot 19.00 uur, in Rijssen tot 20.00 uur; op maandag en woensdag tot 17.30 uur. Op zaterdag is de Bibliotheek Rijssen open van 11.00 uur – 16.00 uur, de Bibliotheek Holten van 9.00 uur -13.00 uur.

Wees welkom en voel je thuis.

Meer ontmoetingsplekken: meld je aan!

Maar dit zijn niet de enige plekken die er zijn in de gemeente. Bij ViaVie Welzijn is een overzicht van allerlei activiteiten en ontmoetingsmomenten af te halen, voor zowel Rijssen als Holten.

Organisaties, verenigingen en groepen die ook warmte bieden in deze koude maanden en graag meer bezoekers kunnen ontvangen, mogen zich melden bij Lex Harmeling (harmeling@viaviewelzijn.nl / 06 45 90 02 54) van ViaVie Welzijn. Activiteiten en momenten worden opgenomen in het overzicht wat ViaVie Welzijn verspreidt.

In de online agenda van ViaVie Welzijn en in onze agenda zijn ook diverse ontmoetingsactiviteiten te vinden. Ook bewonersinitiatieven en -ideeën over elkaar ontmoeten in warmte zijn bij Lex Harmeling van harte welkom. Er wordt graag meegedacht en gekeken naar mogelijkheden!