Benjamin Beerthuis

Directeur ViaVie Welzijn

Waarom is jullie organisatie partner in BuurtKracht?

Naast dat ViaVie Welzijn de opdracht van de gemeente heeft om het proces van BuurtKracht te begeleiden, zijn wij als organisatie ook lid van de stuurgroep. Wij vinden samenwerking met andere organisaties enorm belangrijk en kunnen door BuurtKracht ons werk beter laten aansluiten op de bewoners van onze gemeente. BuurtKracht ondersteunt bewonersinitiatieven en helpt de samenleving sterker maken.

Wat vind jij de grootste/mooiste prestatie van Buurtkracht tot nu toe?

Moeilijke vraag! Waar ik erg van onder de indruk ben geweest zijn de initiatieven van bewoners tijdens de Corona-crisis. Daarnaast ook de steun die bedrijven en organisaties beschikbaar stelde om hulp te kunnen bieden. Naast mijn functie binnen ViaVie Welzijn raakte mij dat ook zeker persoonlijk. Daarnaast vind ik BuurtKlusKracht ook prachtig. Het helpt mensen met concrete hulpvragen, maar het helpt ook mensen die om welke reden niet actief mee kunnen doen. Het geeft zingeving en zelfvertrouwen aan de deelnemers en dat is echt fantastisch!

Welke ambities hebben jullie nog voor/met BuurtKracht?

BuurtKracht is een manier van werken en denken. Het zou erg waardevol zijn dat het breder ingezet wordt bij andere leefbaarheidsvraagstukken, dat er meer partijen zich verbinden aan BuurtKracht en het geen project meer is maar “Duidelijk Rijssen-Holten”

Hoe zou je jezelf als buurtbewoner omschrijven?

Zelf ben ik een rustige bewoner die houdt van zijn privacy, dus niet de deur platloopt bij de buren. Maar ik ben wel erg betrokken bij de buurt waar ik woon. Daar heb ik ook een aantal jaren in het bestuur gezeten van de Buurtvereniging. Samenleven doe je niet alleen.. Dus actief aan de slag met buurtbinding is voor mij belangrijk.