Louis Oosterbaan

Manager Wonen bij Viverion

Waarom is jullie organisatie partner in BuurtKracht?

Viverion is voorstander van initiatieven die bijdragen aan ondersteuning voor mensen met een klein sociaal netwerk, fysieke belasting en/of een kleine portemonnee. BuurtKlusKracht is bijvoorbeeld een enorm mooi initiatief dat breed inzetbaar is, meedenkt met zowel de organisatie als de betrokken huurder. Daarnaast is het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gestimuleerd worden om een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij en het gevoel van betekenis krijgen dat ook zij van waarde zijn voor de samenleving.

Wat vind jij de grootste/mooiste prestatie van Buurtkracht tot nu toe?

De inzet van BuurtKlusKracht bij de tijdelijke verhuizing van een gezin. In de woning moest groot onderhoud worden gepleegd. In principe kon dit in bewoonde staat, maar door de beperking van beide dochters was het wenselijk om ze tijdelijk elders te laten wonen tot de onderhoudswerkzaamheden klaar waren. De moeder van het gezin had geen auto en ook een klein sociaal netwerk. BuurtKlusKracht heeft toen het voorstel gedaan om deze mensen in hun werkbus mee te nemen en hebben samen met de benodigde spullen deze mensen afgezet bij hun vakantiewoning en later weer opgehaald en naar hun woning gebracht. Dit tekent de menselijke aanpak van BuurtKlusKracht.

Welke ambities hebben jullie nog voor/met BuurtKracht?

Evt. het meer inzetten op buurtfuncties die groepen bewoners in een wijk kunnen hebben, bv. om iets voor de leefbaarheid van de wijk te betekenen.

Hoe zou je jezelf als buurtbewoner omschrijven?

Mijn directe buren ken ik en we helpen elkaar als dat nodig is. Ik vind het belangrijk om elkaar te kennen en organiseer af en toe een borrel. Dat geeft een prettige sfeer in de straat en dat maakt weer dat ik me thuis voel.